ne 10.3.2019
MUZ

Chycená penalta nepomohla: Slavia - Baník 4:0

Jednoznačným výsledkem 4:0 skončilo měření sil pražské Slavie s Baníkem. Slezanům nepomohlo ani to, že Jan Laštůvka dokázal ve druhém poločase chytit penaltu. Góly v závěru zápasu proměnily výsledek v debakl.

Iniciativy se od první chvíle ujala Slavia, nicméně v 5. minutě se za míčem do šestnáctky Pražanů rozběhl Dame Diop, po kontaktu s gólmanem Kolářem upadl a za údajné simulování uviděl žlutou kartu. Hlavní rozhodčí Nenadál si ještě vyslechl verdikt videorozhodčího Královce, jenž mu rozhodnutí posvětil.

V 8. minutě se pak po rohu domácích dostal do šance Frydrych, hlavou mířil vedle.  Za dvě minuty se v šestnáctce Baníku uvolnil Škoda, vystřelil a také těsně minul. 

Pak se Baník dostal do složité situace, když se současně zranili Jiří Fleišman a Lukáš Pazdera. Oba hráči museli za ošetřením mimo hřiště a Ostravané čelili náporu domácích v osmi lidech v poli. Za zraněného Lukáše Pazderu pak naskočil Arťom Mešaninov, Baník však nadále pokračoval oslaben o jednoho muže. Nápor Slavie vyústil v Olayinkovu střelu zpoza šestnáctky. V ní ránu ještě někdo tečoval, Jan Laštůvka přesto dokázal balon vyrazit. K odraženému míči se nejrychleji dostal Škoda a zblízka otevřel skóre.

Do konce první půle stačila Slavia ještě dvakrát nepříjemně zahrozit. Zelený střílel z nebezpečné vzdálenosti mimo, Stochovu ránu vyrazil Jan Laštůvka.

Několik minut po pauze se Slavia dočkala další velké šance. Škoda posunul míč do šestnáctky, Jan Laštůvka svedl souboj s Olayinkou, ten po kontaktu s ním upadl a sudí Nenadál tentokrát bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. Také tentokrát se čekalo na potvrzující výrok videorozhodčího Královce, a ten byl znovu totožný s názorem hlavního. Míč si k penaltě postavil Stoch, vypálil k levé tyči a Jan Laštůvka jeho ránu vyrazil!

V 70. minutě Pražané definitivně rozhodli o svém vítězství. Nebezpečný Stoch si míč před šestnáctkou dlouho rovnal na střelu, aby se nakonec rozhodl poslat oblouček do šestnáctky za levou tyč ostravské branky. Tam si naběhl Frydrych, z první posunul do středu Masopustovi, a ten zblízka zvýšil.

Od té chvíle už domácí zápas zřetelně ovládali a v nastaveném čase dvěma dalšími góly výsledek definitivně upravili. Na 3:0 zvýšil hlavou obránce Frydrych, čtvrtý gól přidal zblízka Van Buren, opět po Frydrychově přihrávce zblízka. 

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „Slavia byla jednoznačně lepším týmem. Měli i další šance a my jsme celý zápas tahali za kratší konec. Mrzí mě přístup některých hráčů. I za stavu 0:2 se mužstvo musí rvát o každý gól, každou situaci. Přístup některých hráčův závěru nebyl dobrý a to si budeme muset vyříkat.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90400

Informace o utkání

10.
neděle
března
Slavia VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 18. Škoda, 70. Masopust, 90+3. Frydrych, 90+7. Van Buren. Rozhodčí: Nenadál – Pelikán, Dresler. ŽK: Souček, Frydrych - Diop, Mešaninov, Jánoš.
Diváci: 14126

Sestavy

Slavia

Kolář – Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Zelený – Souček, Hušbauer – Baluta (69. Masopust), Stoch (90+1. Král), Olayinka – Milan Škoda (77. Van Buren).

Baník

Laštůvka - Pazdera (17. Mešaninov), Procházka, Stronati, Fleišman – Jánoš, Šindelář - Fillo, Diop, Granečný (76. Holzer) – Baroš (73. Kuzmanovič).
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka