čt 17.1.2019
MUZ

Vítězné loučení s Tipsport ligou

Také ve třetím utkání Tipsport ligy byl Baník úspěšný. Tentokrát porazil Tatran Prešov 2:1 a stal se vítězem základní části celého turnaje. Své působení v soutěži však končí, účasti ve finálové skupině se Baník už dopředu zřekl, protože v neděli letí na herní soustředění do Turecka.

Zatímco v úterý byl umělý trávník v Orlové zcela pokrytý sněhem a zápas musel být odložen, ve čtvrtek byl terén výborně připraven. Baník si v úvodu vytvořil několik příležitostí, Dame Diop hlavičkoval vedle, ránu Filipa Kaloče vyrazil gólman Lukáč. Mezitím se do zakončení dostával prešovský Královič, obrana Baníku stačilo na poslední chvíli jeho pokus zablokovat na roh.

Ve 26. minutě byl blízko gólu Martin Fillo. U vzdálenější tyče to zkoušel z první do odkryté části branky, jeden z prešovských hráčů mu ránu na brankové čáře zablokoval. O dvě minuty později byl Martin Fillo úspěšnější. Proměnil totiž penaltu, kterou rozhodčí odpískali po faulu na Milana Jiráska.

Ve 34. minutě trefil Nemanja Kuzmanovič z přímého kopu tyč.

Po přestávce se vyrovnala hra a pak i skóre, když po rohovém kopu vyrovnal Královič. Baník ale chtěl zápas vyhrát. Chvíli před koncem se už už radoval z gólu. Kvůli faulu v šestnáctce nebyl uznán, nicméně v 89. minutě si na centrovaný míč vyskočil Jakub Šašinka a hlavou rozhodl o vítězství Baníku, aby o minutu později ještě další tutovku zahodil.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PANÍK: „V první poločase jsme tam měli více herních hráčů a byla tam herní převaha. Dali jsme gól a měli jsme tři tutovky, které jsme nedali. Ve druhé půli nám chyběla hernost, udržení míče na hrotu. Byly tam sice hezké tahové akce, které jsme však bohužel nedohráli. Nakonec jsme se museli kousnout, abychom dali vítězný gól a to se povedlo. První půlka byla lepší. Celkově shrnuto: povinností bylo vyhrát tři utkání, což bylo splněno.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

17.
čtvrtek
ledna
Baník VS Prešov
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 28. Fillo z penalty, 88. J. Šašinka (Hrubý) - 63. Kraľovič.
Diváci: 250

Sestavy

Baník

I. poločas: Budinský – Pazdera, Breda, Stronati, Fleišman – Fillo, Kaloč, Jánoš, Jirásek – Kuzmanovič, Diop. II. poločas: Chmiel - Celba, Procházka, Azackij, Fleišman - Bolf, Mešaninov, Hrubý, Granečný - O. Šašinka, J. Šašinka.

Prešov

Lukáč – Maguľak, Ondrej, Mitrovič, Luterán (75. Dziak) – Olejník (85. Gladiš), Kozel, Strachan, Kovalčík (60. Nemergut), Kraľovič – Špilár (54. Hricov).
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych