st 10.1.2018
MUZ

Baník dal v přípravě Valachům sedm gólů

Baník ve svém druhém přípravném souboji bez problémů přehrál třetiligové Valašské Meziříčí. Na přírodním trávníku v Jakubčovicích nad Odrou za stálého mrholení nastřílel soupeři z nižší soutěže sedm gólů a Dyjan Carlos de Azevedo ještě v první půli zahodil penaltu. Premiérové branky v baníkovském dresu vstřelily nové posily Martin Fillo a Dame Diop.

Brankostroj odzátkoval už po šesti minutách Tomáš Mičola, který z malého vápna placírkou usměrnil do sítě přihrávku Jakuba Šašinky. Druhý gól dal hlavou Tomáš Poznar a Jakub Šašinka po chybě soupeřova brankáře z dvaceti metrů do prázdné branky zvýšil na 3:0. Po faulu na Šašinku měli baníkovci ještě před poločasem i výhodu penalty, ale de Azevedovi ji valašskomeziříčský gólman lapil a napravil tak své předchozí zaváhání.

Do druhé půlky vyslal trenér Radim Kučera zbrusu novou jedenáctku i s nejčerstvější posilou Milanem Jiráskem a převaha Baníku ještě vzrostla. Další góly byly jen otázkou času. Milan Baroš se po rohu Roberta Hrubého z malého vápna hlavou trefil k tyči a vzápětí se rovněž hlavou po centru Matěje Helešice prosadil i Martin Fillo. Jedenáct minut před koncem se zasekávačkou na velkém vápně krásně uvolnil Diop a levačkou balon utěšeně zakroutil k tyči. Gólový účet tři minuty před koncem po perfektní Barošově přihrávce podtrhl Ondřej Šašinka.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

RADIM KUČERA: „Velké plus, že jsme mohli odehrát další zápas na přírodní trávě. V tomto období je to super a pro zdraví hráčů je to daleko lepší než umělá tráva. Samozřejmě, že z výsledku nebudeme dělat žádnou velkou vědu, rozdíl v kvalitě by měl být pochopitelně vidět. Ale jsem rád, že se hráči v koncovce dokázali prosadit a že to vzadu odehráli na nulu.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

10.
středa
ledna
Baník VS Valašské Meziříčí
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 3:0
Branky: 6. Mičola (J. Šašinka), 25. Poznar (de Azevedo), 34. J. Šašinka (vyražený míč), 61. Baroš (Hrubý), 63. Fillo (Helešic), 79. Diop (individuální akce), 87. O. Šašinka (Baroš).
Diváci: 100

Sestavy

Baník

I. poločas: Budinský - Pazdera, Psyché, Azackij, Granečný - Mičola, Hlinka, Poznar, de Azevedo, Stáňa - J. Šašinka. II. poločas: Bárta - Sus, Breda, Šindelář, Helešic - Jirásek - Fillo, Hrubý, Diop, O. Šašinka - Baroš.

Valašské Meziříčí

Michut (46. Rohel) – Lasovský, Michálek, Drozd, Kiška – Behan, Byrtus, Wludyka, Vychodil – Pospěch, Šulák. Střídali Gajdoš, Slovák, Furmánek, Bayer, Bělíček.
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný