so 24.2.2018
MUZ

Bod naděje ze Stínadel. Teplice - Baník 0:0

S bodovým půstem venku je utrum. Baník konečně prolomil sérii venkovních neúspěchů a po solidním výkonu si z Teplic do Ostravy přiváží bod za bezgólovou remízu, která je s ohledem na vývoj a gólové šance pravděpodobně i spravedlivým zhodnocením zápasu.

Nevlídné počasí, šest stupňů mrazu, ledový vítr a takřka liduprázdné ochozy. Nebýt tří stovek vytrvale povzbuzujících fanoušků Baníku, hrál by večerní únorový duel v nefotbalovém a komorním prostředí.

Hostující kouč Radim Kučera, kterému tentokrát jako člen realizačního týmu přímo na lavičce vypomáhal i Petr Uličný, sáhl po prohře se Slováckem ke dvěma změnám v základní sestavě, do níž se vrátili Marek Hlinka a Denis Granečný. A právě levý krajní záložník Baníku byl v první půli prakticky u všeho důležitého. Po nebezpečném Pazderově voleji měl v 18. minutě Granečný první vyloženou šanci. Po odraženém balonu ze středu hřiště se dostal za záda teplické obrany, ale sólo na brankáře zakončil střelou do Divišových rukavic.

Tepličtí do půle zatápěli převážně ze standardek, ve vápně Ostravských to několikrát vřelo, ale Laštůvka nemusel zasahovat. Krátce před poločasem se dvakrát slibně otevřel prostor Baníku. Prodloužený Pazderův centr zprava propadl v 37. minutě až na zadní tyč ke Granečnému, který ale z úhlu Diviše neprostřelil. A Granečný neuspěl ani do třetice, když ve 43. minutě po Fleišmanově kontru z levého křídla tentokrát z druhé vlny těsně minul bránu svým pokusem z velkého vápna.
Zato v nástupu do druhého poločasu se do soupeře zakously Teplice. A najednou byl během první čtvrthodiny v hlavní roli třikrát jejich kanonýr Vaněček: poprvé mířil nedůrazně mimo, pak svou hlavičku z malého vápna otřel o tyč a nakonec po jeho ráně musel na brankové čáře zastoupit Laštůvku Fleišman.

Baník nehrál na bod. V závěru se sice nutil do ofenzívy, ale další gólová situace už nepřišla. Druhá nula v sezoně mu však přinesla čtvrtý bod z venku.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

RADIM KUČERA: „Může nás mrzet především neproměněná velká šance Granečného. Byla by to dobrá výchozí pozice do další vývoje zápasu. Ale prohospodařili jsme i některé další zajímavé příležitosti v první půli. Ve druhé půli jsme si vytvořili zajímavé situace v předfinální fázi, ale v šestnáctce jsme nebyli dostatečně hladoví. Naopak Teplice měly šance Vaněčkem. Remíza je z tohoto pohledu asi spravedlivá.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90000

Informace o utkání

24.
sobota
února
Teplice VS Baník
I. liga

Statistiky

Poločas: 0:0
Rozhodčí: Berka – Kříž, Horák. ŽK: Hora, Ljevakovič, Krob.
Diváci: 2072

Sestavy

Teplice

Diviš – Hyčka, Čmovš, Král, Krob – Kučera, Ljevakovič – Rezek, Hora (78. Červenka), Trubač (82. Vošahlík) – Vaněček.

Baník

Laštůvka - Pazdera, Psyché, Procházka, Fleišman - Hlinka - Fillo (90. Jirásek), Hrubý, Diop (72. de Azevedo), Granečný (67. Stáňa) - Poznar.
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič