so 25.2.2017
MUZ

Baník v generálce zdolal Hlučín 3:0

Baník v závěrečné přípravě před jarním startem zdolal na vyhřívané trávě Městského stadionu Hlučín 3:0. Gólový rozdíl však narostl až v posledních třech minutách zásluhou dvou branek Lubomíra Urgely, který se tak s celkovými sedmi trefami stal spolu s Dyjanem Carlosem De Azevedo nejlepším střelcem zimní přípravy.

Baník se podruhé v zimě dostal v utkání na přírodní trávu a přibližně dvě tisícovky diváků na úvodní gól nečekaly dlouho: po závaru ve vápně se do odraženého míče v 9. minutě nechytatelně opřel Hlinka. Ale pak favorit další příležitosti až trestuhodně zahazoval. Pekár hlavičkoval těsně nad břevno, Stáňa míč tečoval do tyče, Hrubý z deseti metrů netrefil bránu a dobře mířenou ránu De Azeveda kryl brankář Hampel.

Jednou se do nebezpečného brejku dostal také Hlučín. Dostál postupoval ve 41. minutě zprava sám na bránu, ale jeho křížný pokus postrádal razanci i přesnost.

Do druhé půle nastoupil tým s šesti změnami, navzdory velké územní převaze se ale další možnosti nerodily tak rychle jako v úvodu. Až v závěrečné čtvrthodině domácí zpřesnili finální fázi i mušku. Hrubý ještě v 73. minutě orazítkoval břevno a Celbův volej vychytal gólman, ale v 87. minutě skóroval nenápadnou ranou z dvaceti metrů Urgela. Slovenský útočník ještě v 90. minutě dorazil hlavou Mičolovou ránu do břevna a uzavřel skóre na 3:0.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

VLASTIMIL PETRŽELA: "Šli jsme do zápasu po dvoufázových trénincích na soustředění, kdy jsme chtěli co nejvíce využít trávy v Nymburce. Byli jsme trošku unavení, na hře to bylo trošku poznat. Zahodili jsme strašně moc vyložených šancí, ale věřím, že v lize to bude lepší."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

25.
sobota
února
Baník VS Hlučín
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 87. a 90. Urgela, 9. Hlinka.
Diváci: 2000

Sestavy

Baník

Vašek - Breda (46. Celba), Pokorný, Zápotočný (46. Mešaninov), Helešic (79. Nerad) - Pekár (46. Mičola), Hlinka (46. Chvěja), Hrubý (79. Ožvolda) - Sus (46. Mondek), De Azevedo (67. Urgela), Stáňa (46. Granečný).

Hlučín

Hampel - Heinik, Málek, Štefek, Foltyn, Dostál, Hudeczek, Lukáš, Mac, Jančík, Kraut (Massaniec, Žižka, Krejčí, Galvas, Bartoš).
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar