so 11.2.2017
MUZ

Baník se s Trnavou rozešel smírně

Dvakrát vedl, nakonec z toho byla remíza 2:2. Baník dnes na umělé trávě v Senici Trnavu v její generálce na jarní části sezony pořádně potrápil, ale o cenný skalp čtvrtého týmu slovenské ligy přišel sedm minut před koncem. O branky Baníku se podělili Štefan Pekár a Tomáš Mičola.

Z původně plánovaného utkání na přírodní trávě den před zápasem z klimatických důvodů sešlo a na neutrální půdě v Senici měl Baník lepší nástup do zápasu. Stáňa v sedmé minutě hlavičkoval ještě do tyče, o tři minuty už měl Pekár přesnou mušku a vstřelil svůj první gól v baníkovských barvách. Spartak ale ztrátu vzápětí vynuloval Jirkou.

Baník i v neúplné sestavě bez několika marodů (De Azevedo, Breda, Nerad, Pokorný, plus rekonvalescenti Hrubý, Sus, Jakubov) z brejků dále větral trnavskou obranu. Náskok mu vrátil v 35. minutě po rychlé akci Mičola.

Druhá půle už přinesla naprosté minimum šancí na obou stranách. Když už to vypadalo na výhru Baníku, přišla ztráta v rozehrávce a Schranz po výpadu do otevřené obrany srovnal na 2:2. V poslední minutě mohl do třetice strhnout vedení na stranu Slezanů Stáňa, ale po chybě trnavského gólmana jeho lob skončil těsně nad bránou.

Ohlasy k utkání

VLASTIMIL PETRŽELA: "Byl to běhavý, docela dobrý zápas z obou stran. Přišlo mi, že naši kluci byli v kombinaci trošinku lepší. Dali jsme dva góly, něco ještě zahodili. Hlavně ta šance Broni Stáni z poslední minuty nás musí mrzet. Bohužel oba góly jsme soupeři darovali po zbytečných chybách v obraně."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

11.
sobota
února
Trnava VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 1:2
Branky: 12. Jirka, 83. Schranz - 10. Pekár, 35. Mičola.
Diváci: 250

Sestavy

Trnava

Jakubech – Kadlec (75. Čögley), Hladík, Greššák, Janso – Bello (46. Halilovič), Tóth – Jirka (75. Mihálik), Košťál (46. Mikovič), Čonka (61. Schranz) – Yilmaz (80. Jirka)

Baník

Vašek (46. Šustr) - Celba, Zápotočný, Hučko, Helešic (70. Granečný) - Pekár, Hlinka (70. Chvěja), Mičola (66. Ožvolda) - Mondek (58. Freit), Urgela (46. Smékal), Stáňa.
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács