st 8.2.2017
MUZ

Baník přehrál třetiligovou Odru 5:0

Rozdíl soutěže byl vidět – Baník ve středečním přípravném utkání porazil na umělé trávě ve Vratimově třetiligovou Odru Petřkovice hladce 5:0. Houževnatý tým z MSFL odolával půlhodinu, než jeho obranu prolomil Matěj Helešic. Svůj trvalý tlak pak favorit ještě čtyřikrát vyjádřil ve druhém poločase. U tří branek byl Dyjan Carlos De Azevedo.

Na rozměrově menším hřišti si Baník mohl dosyta otestovat hru na přehuštěném prostoru. Možností na rychlý vedoucí gól pohrdl Mičola, který nikým neatakován z malého vápna přestřelil bránu. A tak se v mrazivém počasí baníkovci zaradovali teprve v 31. minutě, když centr Urgely umístil ve skluzu z úhlu do sítě Helešic.

Baník, který z různých důvodů musel oželet účast osmi hráčů, do druhé půle poslal čtyři čerstvé tváře a především rychlost ofenzivního tria Mondek, De Azevedo, Stáňa na Petřkovické platila. Drobný Brazilec v ostravském dresu se v 58. minutě po pravé straně prokličkoval do vápna a křížnou ranou po zemi podruhé překonal brankáře Bučka. Neuplynula ani minuta a De Azevedo tentokrát dalším individuálním průnikem do šestnáctky nabil na třetí gól Mičolovi.

V malém ostravském derby měl favorit v závěru už výrazně navrch, ale další góly vinou špatné koncovky přibývaly pomalu. Prosadil se po Mondekově centru z pravého křídla v 72. minutě na malém vápně Nerad a po faulu na De Azeveda uzavřel brankový účet z pokutového kopu Hlinka.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

VLASTIMIL PETRŽELA: „Těžko jsme sháněli hřiště na tohle utkání. Tráva tady byla výborná, ale hřiště bylo malinké. Kluci se snažili hrát rychle, hlavně ve druhé půli dávali balon rychle od nohy. Druhá půle byla dobrá. Byl to takový trénink na malém prostoru pod tlakem. Hlavně jsem rád, že se nikdo nezranil.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

8.
středa
února
Petřkovice VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 31. Helešic, 58. De Azevedo, 59. Mičola, 72. Nerad, 84. Hlinka z penalty.
Diváci: 70

Sestavy

Petřkovice

I. poločas: Buček – Sporysz, Švancer, Staněk, Hrdlička – Špavelko, Levčík – Neumann, Baranek, Václavík – Halaška. II. poločas: Buček – Polášek, Bialek, Staněk (66. Drozd), Švancer (66. Hrdlička) – Dydowicz – Neumann (66. Sporysz), Baranek, Malý, Halaška (66. Siekiera) – Ptáček.

Baník

Chmiel – Celba, Breda, Meščaninov, Hučko – Pekár (46. Nerad), Hlinka, Mičola (64. Ožvolda) – Smékal (46. Mondek), Urgela (46. De Azevedo), Helešic (46. Stáňa).
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula