so 5.11.2016
MUZ

I na západě za bod. Sokolov – Baník 0:0

Remízová série pokračuje. Baník ve 14. kole FNL uhrál bezgólovou plichtu v Sokolově a o body se podělil už v šestém podzimním venkovním utkání. Sedm minut před koncem sice rozvlnil síť Tomáš Zápotočný, ale pravděpodobně kvůli ofsajdu gól neplatil. Baníkovci jsou i po čtrnácti kolech neporaženi, jenže třetí Opava se na ně v případě nedělního vítězství ve Varnsdorfu může bodově dotáhnout.

I ve vítězné sestavě z derby trenér Vlastimil Petržela udělal tři změny: po delší době do ní vrátil Luptáka a Ožvoldu, od začátku šel do hry i De Azevedo. Baník na rozdíl od posledního dopoledního zápasu v Pardubicích hrál právě i díky Ožvoldovi od startu daleko agresivněji ve středové linii a už ve druhé minutě mohl zhruba pěti stovkám ostravských fanoušků zvednout náladu Stáňa, ale poté co se prosmýkl obranou, jeho střela olízla tyč.

Baník se usadil na útočné polovině, ale šachová partie se zataženým soupeřem postrádala klíčový tah. Dvě šance, které volaly po gólu, si hosté ale vytvořili. Lupták v 6. minutě nepřekonal gólmana Belaně přízemí ranou z pravé strany, v 26. minutě si Baník postupným útokem vypracoval další gólovou situaci pro Mičolu, ale jeho dobře mířenou ránu k tyči brankář vyrazil.

Po změně stran už Baník nebyl tak výrazně dominantní jako v první půlce a na těžkém a horšícím se terénu už to byly spíše gladiátorské hry. I domácí, kterým se povedlo vymanit z tuhé defenzívy, se několikrát osmělili. Jednou dohráli rychlý kontr z pravé strany až do zakončení, ale Dvořákovu střelu po zemi Vašek v 78. minutě bez potíží kryl.

Největší vzrušení na sále přinesla 83. minuta: Baník po Celbově centru do vápna a přesné ráně Zápotočného skóroval, ale pomezní sudí Ratajová praporkem signalizovala patrně ofsajd. I proto si Ostravané připsali v sedmém venkovním utkání šestou plichtu.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

VLASTIMIL PETRŽELA: „V první půli jsme měli dvě situace, které jsme měli proměnit. Těžko jsme se tam dostávali. Ale kluci to odmakali, chtěli vyhrát. Tady jim nemám co vytknout. Bohužel se to nepovedlo. Chybí ním tam trošička štěstí, ale v některých momentech i větší kvalita.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
30Petr Vašek90000

Informace o utkání

5.
sobota
listopadu
Sokolov VS Baník
FNL

Statistiky

Poločas:
Rozhodčí: Julínek - Ratajová, Antoníček. ŽK: Ožvolda, Zápotočný.
Diváci: 2930

Sestavy

Sokolov

Belaň - Strada, Ševčík, Vondráček, Medvěděv – Vrtělka, Machek – Mejdr (81. Kosak), Glaser, Sadílek (69. Dvořák) – Provod (86. Čihák).

Baník

Vašek - Celba, Mešaninov, Zápotočný, Hučko - Hlinka, Ožvolda (76. Chvěja), Mičola - Lupták (46. Mondek), De Azevedo, Stáňa (83. Urgela).
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula