st 5.9.2018
A-tým

Soustředění v Čeladné: Fotbal, ale taky kolo a tenis

Fotbal, ale také cyklistika a tenis. Taková byla sportovní náplň prvních dvou dnů soustředění Baníku Ostrava v Čeladné. Ve čtvrtek a v pátek už se tým začne víc věnovat taktickému nácviku pro nejbližší utkání se Spartou. V pátek v 11 hodin si Baník v Čeladné zahraje přípravný zápas proti Vítkovicím.

Baník dorazil do Čeladné v úterý a první den přípravy měl fotbalovou náplň. „Líbilo se mi, jak byli kluci natěšení, mělo to úroveň,“ pochvaloval si trenér Bohumil Páník.

Těžší to baníkovci měli ve středu. Přišlo na řadu kolo a náročná beskydská trať. „Byl to krásný výlet, zhruba čtyřicet kilometrů s převýšením 700 až 800 metrů,“ pravil Bohumil Páník. Baník se v úterý rozdělil na dvě skupiny. První vyrazila na bicykl, druhá se věnovala tenisu. A odpoledne si obě skupiny role vyměnily. Když se první skupina z cyklovýletu vrátila, ocenil trenér Páník nejzdatnější jedince. „Musím říct, že jsem byl překvapen. Nejlepší na kole byl můj asistent Víťa Baránek. Pak gólman Viktor Budinský a třetí byl Milan Jirásek. Já jsem pendloval mezi špicí a koncem pelotonu na elektrokole a zezadu to celé kontroloval Marek Jankulovski. Také na elektrokole,“ řekl ostravský trenér s úsměvem na tváři.

Ostravský kouč si velmi pochvaloval komfort hotelu U Holubů, kde je Baník ubytován. „Skvěle je tu o nás postaráno,“ řekl. „A to nádherné prostředí kolem nás hráče nabíjí. Někteří mi říkali, že nemusíme příště jezdit do Alp, protože tady je to prý úplně stejné,“ poznamenal Bohumil Páník.

Ve čtvrtek a v pátek už se mužstvo zaměří i na určité taktické prvky pro přípravu na duel se Spartou. V pátek v 11 hodin si Baník v Čeladné zahraje přípravný zápas proti Vítkovicím, na který se přijdou podívat žáci čeladenské základní školy. „Jsme velice rádi, že jsme aspoň touto formou, tedy tím, že zde tento duel sehrajeme, mohli Čeladné vrátit to, jak se o nás postarala. Máme za co děkovat,“ řekl Marek Jankulovski, sportovní ředitel Baníku Ostrava. 

17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács