po 3.9.2018
A-tým

Baník vyráží do Čeladné

Na čtyřdenní soustředění do Beskyd vyrazí Baník v úterý dopoledne. V Ostravě momentálně nemá ideální tréninkové podmínky, jelikož na městském stadionu se koná atletický Kontinentální pohár. A protože zápasový rozpis hlásí reprezentační pauzu, míří Baník za čerstvým horským vzduchech do Čeladné.

„V žádném případě to neznamená, že si bereme dovolenou. Naopak. Budeme tvrdě pracovat, ale takový pobyt může přinést spoustu pozitiv,“ říká trenér Bohumil Páník. „Je to pro nás takový teambuilding. Kluci si kromě fotbalu zahrají i tenis, budou jezdit na kole, dostanou se do situací, v nichž budou pomáhat jeden druhému, což mužstvo, věřím, ještě více stmelí. Budeme obklopeni lesy, nadýcháme se čerstvého vzduchu, bude to ideální pročištění před návratem do dalšího drilu,“ vypočetl Bohumil Páník s důrazem na to, že hlavní náplní soustředění bude samozřejmě fotbal. Není vyloučeno, že si mužstvo zahraje i jedno modelované utkání.

Změnu klimatu kvituje i Marek Jankulovski, sportovní ředitel Baníku Ostrava. „I když nelze opomíjet fakt, že jsme byli k odchodu tak trochu donuceni okolnostmi, protože na městském stadionu teď pro nás zkrátka není místo. V Čeladné nám ale byly vytvořeny velmi dobré podmínky k pobytu i k trénování, a za to chci jménem celého Baníku moc poděkovat,“ dodal Marek Jankulovski.

Soustředění potrvá do pátku, kdy se Baník vrátí zpět do Ostravy.

17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška